Papirnati recepti otišli u povijest, od danas se oni u ljekarne šalju elektronski

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izvjestilo je da će od danas, sedam dana prije planiranog roka, e-recept zamijeniti papirnati recept na području cijele Republike Hrvatske, a ne samo u Karlovačkoj županiji, kako je to bilo planirano. Od 1. siječnja na novom su sustavu Međimuirska i Ličko-senjska županija.
– Implementacija ovog sustava pridonosi smanjenju nepotrebne administracije i čekanja, uz istovremeno povećanje kvalitete zdravstvene usluge, što je bio i jedan od ciljeva reforme zdravstvenoga sustava. Osim toga, podsjećamo, zbog uvođenja ovog sustava nije više potrebno izdavanje oko 50 milijuna papirnatih recepata na godišnjoj razini, čime ćemo uštedjeti oko 15 milijuna kuna godišnje, a ta sredstva bit će usmjerena na daljnje povećanje kvalitete zdravstvene usluge u Republici Hrvatskoj – priopćili su medijima iz Ministarstva zdravstva.
Papirnati recept neće potpuno iščeznuti iz hrvatskog zdravstvenog sustava. Koristit će se u izvanrednim situacijama, u hitnoj medicini, kod kućnih posjeta, tijekom liječenja ozljeda na radu, te kod liječena pacijenta koji nisu osiguranici HZZO-a. Desetak lijekova iz supine opojnih droga i psihotropnih tvari, također će se do daljnjega ispisivati samo na papirnatim receptima.

KAportal.hr

Podijeli ovaj tekst...

Google1GoogleMyspaceRSS

Jedan komentar na Papirnati recepti otišli u povijest, od danas se oni u ljekarne šalju elektronski

  1. lovokradica 24/01/2011 21:26 at 21:26

    Da vidio sam. Kupujem kapi za nos u ljekarni, a lik čekao pola sata da se pojavi njegov recept. Dječja bolest novog sustava. :-)

Morate biti logirani da bi mogli komentirati Prijava