Jubilarni darivatelj Bajt: Kad čujem sirene, sjetim se da nekome mogu pomoći

"Jubilarci" okupljeni u gradskoj vijećnici

Svaki put kad čujem “zavijanje” Hitne pomoći padne mi na pamet kako je nekome potrebna pomoć i da ja to svojom krvi mogu učiniti, rekao nam je Darko Bajt, “jubilarni” darivatelj krvi koji je danas u gradskoj vijećnici primio plaketu za 125 davanje krvi. Plaketa će, kaže raspoloženi Bajt, u vitrinu a on nastavlja s davanjem. Nakon “jubilarke” skupio je još dva davanja i nastavlja dalje.
– Zdrav sam a vidite da iz mene imaju još što izvaditi, veselo je rekao punašni Bajt dodavši kako se nada da će moći krv dati još barem pedeset puta. Prvi put je krv dao davne 1973. godine u vojsci, nastavio kao član aktiva darivatelja Karlovačke pivovare, a nastavio je davati i nakon što je prestao raditi.

Dao krv 127 puta - Darko Bajt

U svečanoj atmosferi plakete jubilarnih darivatelja dobili su i ostali karlovački humanitarci. Zaslužili su ih Sejad Muratović, Anđelko Pregelj, Albin Dičko, Marin Jović, Stjepan Lucijanić, Mijo Belavić, Marijan Car, Željko Pauli, Tomislav Mataković, Snježana Lukač, Davor Dijačić, Branko Legek, Saša Kelešček, Ivica Andrijević, Milivoj Viali, Boris Matešić, Marijan Kozjan, Davorin Capan, Denis Manojlović, Juroslav Sokolović, Josip Kucljak, Mario Rac, Nikola Planinac, Ivan Grgurić, Zlatko Kos, Krešimir Fajdić, Milorad Dakić, Davorin Sklenar, Antun Grgurić, Dragutin Štanta, Miroslav Lović, Marijan Rogić, Ivan Sačerić i  Zdenko Dijačić. Iako ga danas nije bilo na svečanosti, treba spomenuti karlovačkog rekordera u broju darivanja krvi Branka Miškulina koji je krv dao čak 132 puta.

Zahvalnice za doprinos u razvoju davalaštva krvi dobili su i Inžinjerska pukovnija HV-a, Alstom – Hrvatska d.o.o., PU karlovačka i tvrtka “Esel” iz Rovinja.

KAportal.hr

Podijeli ovaj tekst...

Google1GoogleMyspaceRSS

4 komentara na Jubilarni darivatelj Bajt: Kad čujem sirene, sjetim se da nekome mogu pomoći

 1. gademz 25/10/2010 14:17 at 14:17

  Darko legendo! :-)

 2. jalus 25/10/2010 14:43 at 14:43

  ma svaka čast i Darku i svima! sad su me motivirali da se ponovno priključim akcijama, dao sam 21 put krv i onda jbg, posao, gužve, obaveze i nekako sam prestao ali trebalo me očito malo piknut i vraćam se ovoj lijepoj stvari a i svima vama preporučam. nije bolno, nije opasno, čak si i provjerite zdravlje redovno jer se krv testira na sve i svašta, od razine željeza do hepatitisa a i inače kažu da je zdrava prirodna “izmjena” krvi.

 3. Gogsyy 25/10/2010 14:59 at 14:59

  Svaka čast ljudino.

 4. NEVEN 25/10/2010 21:18 at 21:18

  Fandžo je legenda.

Morate biti logirani da bi mogli komentirati Prijava